Читај ми!

Још једна медаља за Србију на Олимпијским играма

На Олимпијским играма у Токију, теквондисткиња Милица Мандић обезбедила је трећу медаљу за Србију. Ватерполисти су победили Казахстан, а одбојкашице савладале Јапан. Баскеташи су са максималних 7 победа завршили групну фазу олимпијског турнира, пошто су савладали Русију. После четвртфиналних мечева, знаће се противник Србије у полуфиналу.  Пливач Андреј Барна пласирао се у полуфинале на 100 метара слободно. Тенисер Миомир Кецмановић елиминисан је у другом колу, пошто је изгубио од Француза Амбера.

Председник Александар Вучић изјавио је да са пажњом прати догађаје и у Сарајеву и у Бањалуци и да треба очувати мир и радити на економији. Он је рекао како је извесно да Србија не може да остави Републику Српску у економском или било ком другом проблему. Додао је како страхује да је атмосфера у Босни и Херцеговини најузаврелија од Дејтонског споразума,
али се нада да сви знају колико је важно очување мира. Вучић је истакао да Србија са Бошњацима мора покушати да изгради братске односе.

Отказана је седница Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине због недоласка посланика из Републике Српске. Представници Српске од данас не учествују у раду заједничких институција БЕ ХА. То је одговор на одлуку о забрани негирања геноцида коју је наметнуо одлазећи Високи представник у БЕ ХА Валентин Инцко. Најављено је да ће нова седница
Парламентарне скупштине БЕ ХА бити заказана почетком септембра, док ће Скупштина Републике Српске у петак одржати седницу иза затворених врата.

У Леверкузену је пет људи нестало, а неколико особа је повређено у снажној експлозији која је уздрмала индустријски парк у том граду на западу Немачке. Експлозија је изазвала велики облак црног дима, а од грађана је затражено да остану у својим домовима. Избио је пожар у индустријском парку за хемијске компаније, међу којима је, између осталог и  компанија Бајер. Неколико оближњих аутопутева је затворено.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији. Проценат пунолетних вакцинисаних грађана у Србији и даље је око 49 одсто, што није довољно за колективни имунитет. Вакцина има довољно. Трећу дозу требало би да приме посебно осетљиве категорије становништва. Сутра ће бити одржана седница Кризног штаба.

Председник Александар Вучић примио је младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и из дијаспоре, учеснике кампа "Србија те зове 2021". Вучић је рекао да је задовољан што су у кампу деца од Франкфурта до Кијева, и од Америке до Аустралије.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести  Марица Сердар и Ненад Селаковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара