У Токију победе баскеташа, Ђоковића и кошаркашица

 На Олимпијским играма у Токију, баскеташи Србије пласирали су се у  полуфинале пошто су савладали Јапан са 21:11, а потом и Летонију са  22:16. Кошаркашице су у првом колу победиле Канаду 72:68. Најбољи  тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала. Новак је  савладао Немца Штруфа са 6:4, 6:3, а наредни противник биће Шпанац  Алехандро Давидович Фокина. Пливач Велимир Стјепановић није успео да се  пласира у финале на 200 метара слободно, а Ања Цревар је остала без  полуфинала на 200 метара мешовито. Џудисткиња Марица Перишић  елиминисана је у другом колу, као и тенисерка Нина Стојановић.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек оценио је тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији као комплексну и упозорио да за месец дана може бити забрињавајућа. Ђерлек је за РТС изјавио да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен. Истиче да нас тренутни низак проценат имунизације држи далеко од колективног имунитета. Он се нада да ће ученици школску годину почети регуларно, али ће у вези са тим последња недеља августа бити одлучујућа. Када је реч о трећој дози вакцине, Ђерлек каже да је неопходна за одређене категорија становништва, али да сви грађани могу да приме трећу дозу.

У Скупштини Републике Српске биће одржан састанак председника свих парламентарних странака поводом одлуке одлазећег високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини Валентина Инцка да се у Кривични закон уведе забрана и кажњавање негирања геноцида. Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да се та ситуација може решити одбацивањем одлуке Инцка кроз институције БиХ, а ако не буде договора - блокадом рада тих институција.

Просечна плата у Србији у мају ове године била је 65 хиљада 25 динара и номинално је порасла за 10,4 одсто, а реално за 6,6 процената у односу на исти месец лане, објавио је Републички завод за статистику. У периоду од јануара до маја ове године, нето зараде су номинално порасле за 8,5, а реално за 6,3 процента.

У Србији је на снази наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно. Све топлији ваздух стиже ка нашој земљи, па ће средином седмице температура бити близу 40 степени.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара