Читај ми!

Математика каже да смо у четвртом таласу короне још од почетка јула

Број новозаражених коронавирусом у Србији свакодневно расте. Процене су да смо већ ушли у четврти талас епидемије. По математичком моделу професора информационих технологија Петра Кочовића, у том таласу смо још од почетка месеца. Са њим ћемо разговарати о томе какав би могао бити даљи ток епидемије.

Козметика је постала део нашег живота. Жене у свакодневној нези лица и тела користе у просеку чак 12 поизвода за личну негу, а мушкарци око половине тога. Колико се често информишемо о томе шта се налази у препаратима које наносимо на своју кожу? Када они постају опасни по наше здравље и животну средину? То су нека од питања за професорку Фармацеутског факултета, Сузану Миљковић.

Многи људи се, на срећу, у последње време окрећу производима који потичу из природе. Мед и лековито биље послужили су ученицама Фармацеутско-физиотетапеутске школе да произведу препарате којима су заслужиле признање за најбољу ученичку компанију у Београду. Саговорница  нам је  професорка Биљана Васић, ментор програма.

Шабац и Сомбор, први су градови у Србији који од јесени добијају личног виртуелног асистента који ће их водити кроз административне процедуре. Биће то најочигледнији пример примене вештачке интелигенције у свакодневном животу. Више детаља о томе сазнаћемо у разговору са Зораном Јаковљевим, пројектним менаџером из ГИЗ-а.

Са вама Оливера Стајић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи