Читај ми!

Да ли знамо које све тврђаве имамо?

На простору Србије налазе се остаци на десетине тврђава подизаних на стратешки важним местима - крај река, трговачких путева и поред граница некадашњих царстава. Данас те тврђаве причају причу о турбулентној историји ових предела и враћају посетиоце у доба средњевековних владара, витезова и великих битака. Осим историје која их прати, неке од ових тврђава су данас места на којима се одржавају најпознатији европски фестивали, простори за одмор, али и туристичке атракције. Николина Миљковић разговарала је са Дејаном Радовановићем, директором Регионалног завода за заштиту споменика културе колико знамо о нашим тврђавама и шта би требало да учинимо како би и оне мање познате постале привлачне за посетиоце.

У Чачку данас почиње Фестивал амбијенталне и етно музике Карусел. Концерти ће бити одржани у Атријуму Дома културе и великој сали Дома културе у Чачку. Наступиће 12 извођача, од којих десет из Србије и две Катарина Пејак и Равен Катз из Сједињених Америчких Држава. О извођачима и програму овог јутра разговарамо са Душаном Даријевићем оснивачем и организатором фестивала.

Овог јутра идемо и до Пирота. Колегиница Маја Мијалковић доноси нам причу о новим правилима у здравственим установама за запослене који се враћају са годишњих одмора из иностранства.

Незаобилазна тема ових дана су Олимпијске игре које се одржавају у Токију. Од наших колега са лице места сазнаћемо најновије информације о дешавањима на највећој смотри спорта на свету.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво