На снази наранџасти метео-аларм

Због врелог таласа са севера Африке, Балкан је поново најтоплији у Европи. У целој Србији на снази је наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно. Из Градског завода за хитну медицинску помоћ саветују уношење више течности и избегавање сунца. Посебан опрез саветује се хроничним болесницима. Касно ноћас стиже освежење и пад температуре, најпре на северу и западу.

Механизам за кривичне судове у Хагу изрећи ће пресуду некадашњим челницима Службе државне безбедности Јовици Станишићу и Франку Симатовићу, оптуженим за ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини између 1991-ве и 1995-те године. То ће бити друга првостепена пресуда, јер је прва, којом су били ослобођени свих оптужби, била укинута по жалби тужиоца. Изрицање пресуде заказано је за 15 часова.

Држава Србија, која је поклонила вакцине против вируса корона суседним и другим европским земљама награђена је Златном плакетом за најплеменитији подвиг године, који је компанија "Вечерње новости", доделила 58-ми пут. У име Републике Србије награду је примио председник Александар Вучић, истичући да то није лично признање, већ признање држави, која на набавку вакцина није гледала као на политичко питање, већ као на здравствени и животни проблем.

Роминг између земаља Западног Балкана биће укинут од сутра, потврђено је у Министарству телекомуникација. То је последња фаза реализације споразума, закљученог у Београду 2019. године. Од сутра, цене разговора, СМС-а и интернета у националном саобраћају биће идентичне на територији Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Србије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи