Читај ми!

Клима уређај може да изазове пожар

Још један врео дан је пред нама. И даље важи препорука да не излазите напоље у најтоплијем делу дана и да боравите у расхлађеним просторијама. А те расхлађене просторије омогућава нам клима уређај. Колико могу бити опасне климе ако се не користе адекватно, сазнаћемо од Милоша Мајсторовића, команданта Ватрогасно - спасилачке бригаде Београда.

Градски базени, реке, језера, су места која су ових дана најтраженија за расхлађење. За то уживање потребно је да вода пре свега буде хемијски и микробиолошки исправна, али и да се поштују одређена правила понашања, како бисмо избегли све непријатности. Лекари упозоравају да се у летњим месецима чешће јавља упала уха, коњуктивитис и инфекције коже.

Они који нису љубитељи мора и река, освежење ће потражити на планинама, тако да је летња сезона почела и за спасиоце Горске службе. Која правила понашања важе на планини у летњим месецима и које су скривене опасности за све посетиоце откриће нам Димитрије Остојић, из Горске службе спасавања.

Да ли бисте волели да свој посао понесете са собом у било који део света? Са том идејом Иницијатива  Дигитална Србија и Програм Уједињених нација за развој покренули су сајт БелградеГетс.дигитал, како би промовисали Београд као атрактивну дестинацију за живот и рад дигиталних номад. Више о овоме сазнаћемо од Кристине Николић, из УНДП Лабораторије за убрзани развој.

Повучени причом о дигиталним номадима, истраживали смо да ли код нас постоје неки необични послови, попут дегистатора чоколаде или играча видео-игрица који би вам помогли да пређете неки ниво на којем сте запели. У свету је уобичајено и да ангажујете партнера за неку забаву. Има ли тога код нас, проверава Биљана Шујдовић.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи