Читај ми!

Отворена фабрика Јумка у Рудној Глави

Погон компаније Јумко, у коме је запослено 80 жена са територије општине Мајданпек, отворен је у Рудној Глави у присуству председника Србије Александра Вучића. Он је радницама поручио да их не чека лак посао, али и обећао да ће најављена плата од 34 хиљаде динара, од наредног месеца бити за 4 хиљаде већа, уз помоћ државних субвенција. Окупљеним грађанима председник је обећао изградњу водовода и путне инфраструктуре и закључио да је у претходних неколико месеци за Рудну главу вишђе урађено него за 70 година.

Косовска полиција забранила је јутрос групи од неколико стотина планинара да се из Штрпца попну на планински врх Лјуботен, у акцији планираној поводом Видовдана. Поводом забране планинарима да се попну на планински врх Лјуботен, Канцеларија за Косово и Метохију је оценила да је то демонстрација силе и манифестација шовинизма. Како се наводи, планинарске туре на Шар планини су сасвим уобичајена ствар, "осим када су планинари српске националности". Канцеларија апелује на представнике међународне заједнице на Косову и Метохији да одлучно реагују, јер, како се наводи, инциденти, попут данашњег не доприносе изградњи међунационалног поверења.

Полиција је у Нишу ухапсила 51 особу због сумње на прање новца. Терете се за фиктивно ангажовање предузетничких радњи и прављење лажних фактура за услуге америчким компанијама. Сумња се да су прибавили противправну имовинску корист од око 335 милиона динара. Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је како је Србија одлучна да се обрачуна са свим видовима криминала, посебно финансијским, којим се сиромаше грађани.

Најбољим студентима вечерас ће бити додељене стипендије "Доситеја" у организацији Фонда за младе таленте. Свечаност ће бити одржана у Великој дворани Коларчеве Задужбине у Београду у 20 часова, а присуствоваће председник Александар Вучић.Број стипендија се повећао са хиљаду - за студенте завршних година основних и мастер студија - на хиљаду и по - колико је додељено за протеклу школску годину. Током академске недеље - министар Вања Удовичић обишао је неколико градова у Србији, а свечано затварање Академске недеље биће вечерас на београдском ,,Коларцу" .

Кошаркашице Србије вечерас почињу борбу за финале Шампионата Европе у Валенсији. У полуфиналу играју против Белгије. Меч почиње у 21 сат уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Селекторка Марина Маљковић поручује да је циљ медаља а да нас у полуфиналу чека велика екипа.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Продуцент: Бојана Туфегџић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи