Здравство постаје један од четири најважнија стуба једне државе

Најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији уручени су уговори о запослењу. Посао добија 100 лекара и 200 медицинских сестара, а уговоре о раду им је у Палати Србија уручио председник Александар Вучић. Честитао им је на великом успеху и истакао да имају велику одговорност према друштву и држави. Поручио је да здравство постаје један од четири најважнија стуба једне државе, уз број људи, економски раст, финансијску и војну моћ. Истакао је да је од почетка 2013-те године до данас запослено 25.270 медицинских радника.

Председник Вучић разговарао је телефоном са кинеским председником Си Ђинпингом и истакао да се посебно радује скорој посети кинеског колеге. "Захвалан сам председнику Сију на прилици да дуго разговарамо телефоном о унапређењу односа Србије и Кине", навео је председник Вучић на Инстаграму.

Председник Скупштине Ивица Дачић поручио је да је будућност односа са Руском Федерацијом питање од стратешке важности за Србију и истакао да је Русија најутицајнији савезник наше државе у очувању суверенитета и територијалног интегритета када је реч о Косову и Метохији. На конференцији о Русији на Балкану, која се одржава у Београду, Дачић је нагласио да је сарадња две земље на изузетно високом нивоу. Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко је поруцио да се Москва снажно залаже за наставак партнерства са Србијом.

За будуће средњошколце завршен је тест из математике. Јуче су полагали тест из српског, односно матерњег језика, а сутра решавају комбиновани тест. На завршни испит излази нешто више од 68 хиљада ученика, а у средњим школама има 76.637 места. Прелиминарни резултати знаће се 27-ог јуна, а коначни 2-ог јула.

Концертима домаћих рок бендова "Партибрејкерс", "Бајага и Инструктори" и регионалне атракције "Бркови"  почиње 11-то издање музичког фестивала "Арсенал фест" у Крагујевцу.  Током три вечери на три бине на  локацији Кнежевог Арсенала гостоваће и страни музичари, регионалне звезде, а биће уприличен и повратак групе "Рибља чорба".

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести:  Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи