Читај ми!

Почело полагање мале матуре

Тестом из српског, односно матерњег језика, за више од 68.000 будућих средњошколаца почело је полагање мале матуре. Ученици ће у наредна два дана полагати и тест из математике и комбиновани тест. Министарство просвете саопштило је да, према досадашњим информацијама, није било неправилности на матурском испиту из српског, односно матерњег језика, као и да је излазност била 98,55.

Епидемијска ситуација у Србији је све боља. Број новозаражених и преминулих и даље пада. На смањење броја заражених утиче имунизација.До јутрос је у Србији дато 5 милиона и 200 хиљада доза вакцина против вируса корона и све смо ближи броју од 50 одсто вакцинисаног пунолетног становништва, рекао је за РТс директор Канцеларије за електронску управу Михаило Јовановић. Нагласио је да је око 20 градова има више од 50 одсто вакцинисаних грађана. Јовановић је додао да је преко портала Е управе до сада издато више од 400 хиљада дигиталних зелених сертификата и да их грађани користе за путовање у иностранство, али и за одлазак на фестивале. Од сутра у Србији почиње одржавање великих фестивала, и организатори су у контакту са Кризним штабом који одобрава велика окупљања, навео је директор Канцеларије за Е управу.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да су на јучерашњој међувладиној конференцији у Луксембургу представници Европске уније препознали реформе која Србија спроводи у преговорима о приступању. На представљању резултата пројекта "Е У Про - У корак са Европом", министарка је навела да је помоћ за 99 локалних самоуправа у нашој земљи допринела равномерном територијалном развоју и показала све предности сарадње са Унијом.

Трафостаница "Смедерево 3", у коју је Електромрежа Србије уложила 14,6 милиона евра, допринеће енергетској стабилности Србије, Подунавског округа и сигурном снабдевању електричном енергијом Железаре Смедерево и других компанија и будућих инвеститора у смедеревском крају, рекла је министарка Зорана Михајловић. Приликом обиласка реконструисане трафо- станице, најавила је нови инвестициони циклус у области енергетике и рударства.

Кошаркашице Србије играће против Шпаније у четвртфиналу Европског првенства. Утакмица у Валенсији почиње у 21 сат.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Бојана Туфегџић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара