Међу световима свет

Према недавно објављеним подацима Републичког завода за статистику број развода у Србији, у пандемијској 2020. у односу на претходну годину, смањен је за 28 одсто. Можемо ли то онда да тумачимо тако да овакве здравствене, или неке друге, кризе учвршћују односе? Или је можда је реч о томе да вирус није само ставио на чекање бракоразводне судске процесе, већ је урадио много и на обесхрабрењу супружника да се разведу?

Оваква, наизглед умирујућа статистика, може значити и да супружници нису имали снаге да се излажу додатном стресу током пандемије, нарочито ако имамо у виду то да се развод процењује као други најстреснији догађај у животу, одмах после смрти блиске особе.

Како препознати знаке који говоре да је развод ипак нужно и најбоље решење?  Може ли лош брак ипак да буде добро окружење за одрастање деце и сигурна лука од друштвене етикете коју чланови породице добијају по разводу? Колико разводи утичу на живот и на каснију способност партнера да наставе емотивни живот и оснују нову функционалну породицу? Каква се искуства могу стећи из развода?

Ова и друга питања поставићемо нашем госту, психотерапеуту Стојану Мишићу.

Други сат намењен је слушаоцима који у програму могу поставити питања нашем госту.

Аутор и водитељ је Милица Ђилас.  
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара