Делегација Београда инсистираће у Бриселу на формирању Заједнице српских општина

Поводом 22 године од битке на Кошарама, председник Александар Вучић положио је венац на Споменик јунацима са Кошара у Београду. Вучић је ветеранима те битке захвалио на свему што су учинили за отаџину. Споменик јунацима са Кошара постављен је прошле године у парку у близини Клиничко-болничког центра "Драгиша Мишовић" у Београду.  Вечерас ће бити одржана комеморативна академија у београдској Комбанк дворани.

У Бриселу се сутра наставља дијалог Београда и Приштине уз посредовање Европске уније. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је за РТС како Приштина генерише тешку ситуацију пред наставак дијалога, а циљ је, каже, да се поткопа разговор и изврши додатни притисак на Београд. Петковић истиче да ће делегација Београда инсистирати на формирању Заједнице српских општина.

Кризни штаб анализираће епидемијску ситуацију у Србији. Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће надлежни изаћи у сусрет колико могу у попуштању мера, али неће дозволити раст броја заражених вирусом корона. Седница Кризног штаба почиње у 16 часова и 30 минута.

У Бриселу једнодневни самит НАТО Алијансе, на којем би требало да буде размотрен Стратешки концепт, који обухвата и односе према Русији и Кини. Међу темама су и климатске промене, ситуација у Авганистану и нове технологије. Самиту присуствује и амерички
председник Џозеф Бајден.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, након што је ушао у историју као први човек који је све гренд слем турнире освојио најмање по два пута, увећао је предност на АТП листи. Новак има хиљаду 970 бодова више од другопласираног Данила Медведева. Трећи је Рафаел Надал.

На Европском првенству у фудбалу, у оквиру Групе Д играће Шкотска и Чешка. Утакмица почиње у 15 часова. У 18 часова у Групи Е  играће Пољска и Словачка, а у 21 час састаће се Шпанија и Шведска.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи