Читај ми!

Уочи првог сусрета Вучића и Куртија- непомирљиви ставови а велика очекивања

У уторак у Бриселу први пут ће се састати председника Србије Александар Вучић и косовски премијер Албин Курти. Иако из Европске комисије сусрет најављују као наставак преговора Београда и Приштине, Курти тврди да ће сусрет са Вучићем означити почетак новог дијалога. Из Приштине долазе и поруке да неће пристати на формирање једноетничких заједница а из Београда да без разговора о Заједници српских општина састанак у Бриселу нема сврхе. Шта се заиста може очекивати од састанка коме претходи размена тврдих и чини се непомирљивих ставова две стране, питамо Душана Пророковића из ИМПП.

Председник САД Джозеф Бајден је на европској турнеји, првом међународном путовању од ступања на дужност. Током осмодневног боравка у Европи имаће бројне сусрете са представницима држава које важе за савезнике Вашингтона, али и састанак са председником Русије Владимиром Путином. О очекивањима од Бајденове посете Европи говори доцент Факултета политичких наука Стеван Недељковић.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић бори се на Ролан Гаросу за 19. грен-слем титулу у каријери. Уколико победи Грка Циципаса постаће први тенисер у историји који је најмање два пута освојио сваки од грен слем турнира. О феномену Новак Ђоковић и реакцијама после блиставог тријумфа над Надалом и данас у Магазину на првом.

Уредник: Јелена Видић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи