Читај ми!

Пандемија – искуства, сазнања, поуке

Да ли је пандемија корона вируса могла да буде спречена? Како су се државе понашале и да ли је борба против ковида 19 могла да буде успешнија? Који су разлози довели до смиривања епидемије у одређеним деловима света, док је у неким државама и даље све већи број оболелих? Очекује ли нас нови талас вируса на јесен и да ли ће постојеће вакцине бити довољна заштита? Хоћемо ли добијати трећу дозу вакцине и да ли ће се вакцинисати деца? Какве су поуке пандемије за човечанство? Ово су питања за директора канцеларије Светске здравствене организације у Србији, др Маријана Иванушу.

Форум младих са инвалидитетом основао је Платформу за запошљавање особа са инвалидитетом, у сарадњи са неколико компанија у Србији, са идејом да им се током ове године прикључи велики број друштвено одговорних предузећа. Платформа је замишљена као неформална мрежа послодаваца кроз коју ће се пружати подршка при запошљавању инвалидних лица, уз савете, информације, консултације и тренинге. Кроз ову сарадњу биће омогућен и приступ веб порталу за запошљавање особа са инвалидитетом, а више детаља сазнаћемо од Јоване Кривокућа Миловановић, извршне директорке Форума.

У Љубљани је минулог викенда потписан Протокол о сарадњи и пријатељству између Друштва Сава из Београда, које окупља Словенце у нашој престоници и Српског културног центра, при библиотеци „Михајло Пупин", у коме се друже Срби у Љубљани. Тако је 12. јун и званично постао Дан српско-словеначког пријатељства, чиме се наставља мисија око које се, већ двадесет година, окупљају чланови друштва Сава - Словенци у Београду. Причу о њима забележила је Светлана Младеновић.


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво