Забавник

Енглески писац Артур Конан Дојл и његов најпознатији књижевни јунак, Шерлок Холмс, преобразили су поп културу, и занимљив спој супериорне интелигенције и социјалне дисфункције увели као образац у приказу детективских јунака. Захваљујући њима, читаоци су популарну културу почели да схватају лично очекујући да се она прилагоди њиховим потребама. Од књижевног јунака и његовог творца тражили су узајамност - док ми вас волимо, ви морате да постојите. Али, Артур Конан Дојл није тако мислио...

Ендрју Олдем је покушавао је да освари успех као певач под именом Сенди Бич, био је члан рекламног штаба Битлса и других певача, лансирао је Ролингстоунсе и Меријен Фејтфул и стао иза неколико хит-плоча. А онда је одједном настало затишје. Готово 6 месеци о Олдему се готово ништа није чуло. Разлог је био сусрет са Тонијем Калдером који је био сличан њему. Заједничка жеља им је била оснивање сопствене компаније плоча којој су предвиђали назив „Immediate". Био им је потребан један већ припремљен хит, који је требало само лансирати. И Олдем је трагао, обилазио бендове, покушавао да нађе хит који ће променити све - тако је у Џубоксу шездесет и неке почео текст о успону групе Mc Coys.

На 92. парцели париског гробља Пер Лашез увек има неког. Махом долазе жене и у руци носе цвет. Урбани мит налаже да Виктора пољубе, да га додирну и да у знак захвалности оставе цвет, може у његовом шеширу или у руци. Све је после до њега. Да свакој што пре сване благословени дан, да се у тој години заљуби или да нађе човека свог живота. Према урбаном веровању, нешто од тога ће бити. Виктор Ноар тако више од стотину година испуњава жеље.

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи