Читај ми!

Пожар и експлозије у фабрици "Слобода" у Чачку

Ситуација у Чачку, после ноћашње серије експлозија у наменској индустрији "Слобода", се смирује. Свих 60 радника је евакуисано и није било повређених. Престале су детонације и мештани се, после евакуације, враћају у своје домове. Компанија је саопштила да је експлозијама претходио пожар који је избио у издвојеном делу фабрике, предвиђеном за складиштење елемената за комплетирање упаљача и готових производа за муницију мањих калибара.

Прелиминарна процена штете у чачанској фабрици "Слобода" је између милион и по и два милиона евра, рекао је председник Александар Вучић. Он је у обраћању јавности навео да три хеликоптера крећу у гашење пожара у Чачку.

Србија је увек спремна да разговара о компромисном решењу, али никада неће бити спремна да разговара о било каквом понижењу Србије, поручио је данас председник Србије Александар Вучић. Вучић је, обраћајући се грађанима, казао да жели да информише јавност о ситуацији на Косову и Метохији, као и о разговорима са европским изаслаником Мирославом Лајчаком и америчким изаслаником Метјуом Палмером. Ти разговори су били коректни и тицали су се пре свега тема у будућем дијалогу, рекао је Вучић. Поручио је да се Србија не залаже за замрзнути конфликт. Вучић је рекао да ће дијалог бити настављен у веома кратком периоду и да ће се Београд одазвати позиву у Брисел. Вучић каже даје спреман да Скупштини Србије поднесе извештај о дијалогу са Приштином, а да ће се одлучити да ли ће то урадити пре дијалога у Бриселу или после. Вучић је навео да ће разговарати са председником Скупштине Ивицом Дачићем, али и да је спреман да о дијалогу разговара и са ванпарламентарним странкама.

На Институту ,,Торлак" почиње производња руске вакцине ,,Спутњик В". На вакциналним пунктовима могао би да буде већ за десетак дана. Србија тако постаје прва земља у Европи која производи ту вакцину. У првој фази биће произведено 4 милиона вакцина.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је саслушање председника београдске општине Палилула и функционера Српске напредне странке Александра Јовичића и још седморо осумњичених који су синоћ ухапшени. Јовичић се сумњичи да је повезан са нелегалном градњом на територији Палилуле, те да је од инвеститора за те објекте противправно присвојио око 28 милиона 800 хиљада динара. С њим, за кривично дело трговине утицајем у саизвршилаштву, ухапшено је и одговорно лице за инспекцијске послове у Општини Палилула и шест грађевинских инспектора, због сумње да су злоупотребили службени положај и фалсификовали службене исправе.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи