Читај ми!

Какве поруке Београду доносе Метју Палмер и Мирослав Лајчак?

САД и западне силе неувијено траже да Србија директно призна самопроглашену независност Косова, изјавио је председник Александар Вучић уочи састанка са Метјуом Палмером, замеником помоћника државног секретара САД, и специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком, на којем треба да се утаначи први сусрет Вучића и Албина Куртија у Бриселу. Каква је будућност дијалога Београда и Приштине али и зашто је председник Србије на састанку са политичким врхом Републике Српске најавио да ће од новог Високог изасланика за БиХ тражити да редовно подноси извештаје о раду, питамо професора ФПН Иву Висковћа.

Српска компанија која се бави креирањем видео-игара за мобилне платформе Нордеус продата је америчком "Тејк ту интерактив софтвер" за 378 милиона долара. Нордеус се тако нашао на све дужем списку српских ИТ предузећа која су у последње време продата познатим светским компанијама за велики новац и под изузетно добрим условима. Посебно се истиче да фирме задржавају своју аутономију, али уз могућност коришћења огромних ресурса. Зашто америчке компаније желе да у Србији стационирају своје центре за развој објасниће Небојша Ђурђевић, директор Извршне канцеларије Иницијативе „Дигитална Србија".

Новосадска Ранжирна станица, у чијем пројектовању је наводно учествовао и биро Густава Ајфела, вредан је део индустријског наслеђа који већ годинама пропада. Иако се више пута најављивала њена ревитализација, тек су се формирањем Креативног конзорцијума који чине Фондација за заштиту културне и индустријске баштине из Новог Сада, Coworking и IT корпоративни акцеларатор ICT Hub из Београда и архитектонски студио Zabriskie, ствари су се помериле са мртве тачке. О плановима за реновирање и ревилатилазију новосадске Ранжирне станице разговарамо са координатором пројекта Златком Црногорцем.


Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи