Читај ми!

Да ли нам прети поскупљење основних животних намирница?

Рак дојке најчешће је малигно обољење у Србији. Сваке године око 4.600 жена оболи, а 1.600 умре од ове болести, чиме наша земља заузима неславно друго место у Европи. Оно што је највећи проблем, јесте што у моменту дијагнозе чак 6 до 10 одсто њих има метастатски карцином дојке , најнапреднију фазу ове болести која је неизлечива. Савремени лекови ово обољење могу да претворе у хронично и тиме се знатно продужава живот пацијенткиња. Они, на жалост, јос нису доступни у клиничкој терапији. О овом обољењу и значају уводјења иновативних лекова о трошку државе разговараћемо са др Аном Цветановић, медикалним онкологом са Клинике за онкологију УКЦ Ниш.

Трагајући за разлозима недавног поскупљења уља, схватили смо да на кретање цена прехрамбених производа највише утичу дешавања на светским берзама. А уљарице и житарице тамо достижу вишегодишње максимуме. Шта подстиче такав тренд и има ли бојазни да ће и на нашем тржишту доћи до поскупљења основних животних намирница, нека су од питања за агроаналитицара Жарка Галетина.

Недавни протести фриленсера скренули су пажњу јавности на то да су , осим зарада чије опорезивање је било спорно, ови радници ускраћени за многа права која остварују друге категорије запослених. Држава зато најављује доношење закона о флексибилним облицима рада. Тим поводом саговорница нам је Тања Јакоби, извршна директорка Центра за јавне политике.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се