Читај ми!

Жена војник или војникиња, како до родне равноправности?

Закон о родној равноправности ступио је на снагу и званично. Овај закон требало би да донесе бољу уравнотеженост мање заступљеног пола и бољи родни баланс у свим областима. Истовремено изазвао је и велику полемику, посебно део који се односи на родно осетљива замнимања. Занимања су остала иста, само су се називи и звања променили. Цариник-цариница, метлар-метларка, пешак-пешакиња, ручни пекар-ручна пекарка, сирар-сирарка, угљар-угљарка. О овим променама разговарам са професором доктором Драганом Станићем, председником Матице Српске.

Мада нема прецизних података, у Србији се региструје око 2,3 милиона возила годишње, а увезе се око 150 хиљада. Просечна старост возила је око 15-16 година. Да ли ће нам се возни парк подмладити, под силом закона, зависи делом и од Правилника о подели моторних и прикључних
возила и техничкој исправности, чија пуна примена би требало да ступи на снагу 5.јула. Шта очекује возаче од тог датума, проверавала је Ружица Зоркић-Радичевић.
резервама крви за јутарњи програм ухвати дан говори  Ивана Родић, начелница одељења за организацију и мотивацију давалаца крви у Институту за трансфузију крви Србије.

Пред почетак летње сезоне, Институт за трансфузију крви покренуо је још једну 17. кампању за прикупљање крви. Током наредна четири месеца 43 града и општине у Србији, на преко 350 акција, надметаће се за престижну титулу „ Шампион солидарности". О овој акцији,као и о

Док хватамо дан говоримо и о припремама из математике за полагање завршног испита и уписа у средњу школу,које организује удружење грађана "НС блок" из Новог Сада. Наш саговорник је предавач, професор доктор Саша Игић.

Подсећамо се и на прву, једину и последњу посету Николе Тесле Београду, а сазнаћете и шта је скyруннинг.

Са вама је Николина Миљковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара