Читај ми!

Епидемијска ситуација у Србији је све боља. Смањује се број хоспитализованих

Председник Александар Вучић саопштио је да је просечна плата у марту била 555 евра. Он је у видео-снимку објављеном на инстаграм налогу "будућностсрбије" поручио како морамо да радимо, да се трудимо и боримо, да бисмо пре краја године подигли плате на више од 600 евра.

Почела је исплата једнократне новчане подршке за Србе на Косову и Метохији - 100 евра за сваког грађанина, укључујући и децу, и 200 евра за незапослене. Тим поводом је у Лепосавићу са грађанима разговарао директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. За ту намену, из буџета је опредељено око милијарду и по динара.

Сада их је 1.400, док је 66-оро на респираторима. Из ковид-система је изашла и Специјална болница за плућне болести у Сурдулици, а у току је дезинфекција Београдске арене, која престаје да буде ковид-болница. У међувремену се наставља имунизација на више од 220 пунктова, а у току је и кампања вакцинације младих.

Индија и даље предњачи по броју оболелих и умрлих од вируса корона. За дан је преминуло скоро 4 и по хиљаде људи, а инфициране близу 222 и по хиљаде. Јапан је отворио центре за масовну вакцинацију како би већи део старијег становништва вакцину примио пре почетка Олимпијских игара у Токију, заказаног за 23-ћи јул. Министар здравља Немачке Јенс Шпан
заложио се за међународни споразум о пандемији корона вируса, који би за циљ имао да обавеже државе на бољу размену информација, како би се много раније алармирало и спречило ширење вируса.

Европска унија захтева да се покрене међународна истрага поводом принудног слетања авиона компаније „Рајанер" на аеродром у Минску, поручио је шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ уочи састанка лидера Уније у Бриселу. Генерални директор ирске авио-компаније Мајкл О'Лири
изјавио је да је инцидент у Белорусији отмица у организацији државе. Инцидент са авионом Рајанера, који је принудно слетео због наводне претње бомбом, треба посматрати са становишта безбедности, саопштено је из Министарства спољних послова Белорусије. Власти те земље наводе да су поступци надлежних органа били у складу са утврђеним међународним правилима.

У Храму Светог Саве у Београду служена је литургија која претходи редовном заседању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, првом којем председава патријарх Порфирије. Радни део Сабора требало би да почне сутра. Сабор се одржава први пут после једногодишње паузе због епидемије корона вируса.

Данас се обележава Дан словенске писмености и културе. Установљен је у част солунске браће - Ћирила и Методија, твораца азбуке и граматике. Остали су упамћени као,,словенски апостоли", који су створили глагољицу, прво писмо Словена. Дан сећања на мисионарство и визионарство браће из Солуна, из времена јединствене хришћанске цркве, обележава се и у другим словенским земаљама.

Кошаркаши Црвене звезде играју против Будућности четврти меч финала плејофа АБА лиге. Утакмица у Подгорици почиње у 20 часова и 30 минута. Црвено-бели воде са 2:1 у серији, а уколико буде било потребно, одлучујући пети меч биће игран у петак у Београду.

Уредник и водитељ  Мирослав Војводић.

Уредници вести  Марица Сердар и Реља Трајковић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи