Читај ми!

Западни Балкан у фокусу званичника ЕУ

Скоро пола године траје имунизација у Србији али се и даље појављују дилеме око вакцинације грађана који пате од различитих алергија или имају историју анафилактичких шокова. На ове проблеме указали су и неки од наших слушалаца, због чега за Магазин говори државни секретар у министрству здравља др Мирсад Ђерлек.

Западни Балкан је ове седмице поново у фокусу званичника ЕУ. Самит у Брду код Крања те радна вечера за лидере региона на којој им је домаћин био шеф ЕУ дипломатије Жозеп Борел били су прилика да се Србији и њеним суседима још једном упути подршка за наставак реформи и уверавање да наш регион има ЕУ перспективу. Имају ли поруке Брисела и других водећих европских адреса снагу и уверљивост каква је бележена пре 10-так година и остају ли евроинтеграције заиста најважнији циљ шест земаља на југоистоку Европе, питамо др Драгана Ђукановића са ФПН.

Данас ће бити уручени Уговори јединицама локалне самоуправе које су конкурисале за финансирање пројеката унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја. У петак истиче рок да се локалне самоуправе пријаве на конкурс Министарства енергетике за помоћ у замени столарије или котлова за грејање. О програмима државне помоћи са циљем подизања енергетске ефикасности говори Зоран Лакићевић, државни секретар у сектору за енергетску ефикасност и топлане.

Уредник Јелена Видић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара