Читај ми!

БРНАБИЋ: Циљ да вакцинишемо најмање 50 одсто становништва

Вакцинација се наставља на стотинама пунктова, без заказивања са вакцином по избору. Србија се полако приближава броју од два милиона грађана који су примили обе дозе вакцине против короне. Директор Канцеларије за информационе технологије Михаило Јовановић је потврдио да је до сада дато око 3 милиона 990 хиљада доза вакцина, од чега је око милион и 173 хиљаде људи примило обе дозе.

У Србији је тренутно вакцинисано око 42 одсто пунолетног становништва, што је око 2,27 милиона људи, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Циљ је, каже, да то буде најмање 50 одсто и да се до 21. јуна отворимо за славља, свадбе и друге прославе. Србија је, каже, данас земља са највећим просечним платама у региону Западног Балкана и апелује на грађане да се вакцинишу, како бисмо се што пре вратили нормалном животу, а самим тим направили још боље економске резултате.

Данас се завршава пријављивање за новчану подршку од 60 евра. До сада се пријавило више од четири милиона грађана, објавио је министар финансија Синиша Мали. Министар финансија Синиша Мали очекује да Србија, у овој години, оствари привредни раст већи од шест одсто. Истиче да то отвара могућност за велико повећање плата и пензија крајем године урпкос пандемији корона вируса и највећој економској кризи. Мали је у изјави за Тв Пинк подсетио да је циљ да до 2025-те године просечна плата буде 900 евра, а пензије 430-440 евра.

Данас се навршава 29 година од злочина над припадницима некадашње ЈНА у Тузланској колони. У нападу муслиманских снага на 92. моторизовану бригаду ЈНА која се, у договору са тузланским властима, мирно повлачила из касарне "Хусинска буна" 15. маја 1992. године, убијена су најмање 54 војника, а рањено њих 44. Годишњица ће бити обележена у Бијељини код Спомен костурнице.

Настављени су сукоби Израела и радикалног покрета Хамас. Палестинске власти су саопштиле да је од почетка седмице у појасу Газе погинуло више од 130 људи, међу којима око тридесеторо деце. Према извештајима Израела, у ракетним нападима Хамаса до сада је настрадало најмање девет људи. Уједињене нације и бројни светски лидери позивају на престанак сукоба, али за сада нема назнака да би нека од страна могла да обустави дејства.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерса у Риму, пошто је у четвртфиналу после велике борбе и преокрета победио Грка Стефаноса Циципаса.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Тина Амић и Владимир Михајловић

Продуцент: Бојана Туфегџић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи