Читај ми!

Вучић: Србија за поштовање граница утврђених одлуком УН

Председник Александар Вучић разговарао је у Београду са председником Словеније Борутом Пахором. Главна тема били су регионални односи, уочи самита процеса Брдо-Бриони, заказаног за понедељак. Вучић је оценио да је улога Словеније на Западном Балкану важна за очување мира и стабилности, што је и основни циљ наше земље. Пахор је рекао да ће се после састанка са регионалним лидерима у Брду код Крања заложити за европску будућност Балкана и да је то начин за решавање проблема у региону. Председник Србије је поручио да је званични Београд увек спреман за дијалог са Приштином и да ће се залагати за компромисно решење и поштовање међународног права. 

Израел је током ноћи и јутра извео најжешће бомбардовање Газе, гађајући северни део те територије са копна и мора, као и из ваздуха. И палестинске снаге испалиле су на десетине пројектила ка Израелу. Израел је демантовао да је започео копнену офанзиву, али је испред појаса Газе разместио тенкове и војску. Од почетка сукоба, на палестинској страни било је 119 погинулих, од тога 27-оро деце, а на израелској страни има 8 жртава.

Број нових случајева пада у Београду и у целој Србији, а обухват имунизацијом расте из дана у дан - то су добре вести, рекао је за РТС члан Кризног штаба доктор Предраг Кон. Каже да ће се после седнице Кризног штаба знати да ли ће бити нових попуштања мера.

Грчка је отворила туристичку сезону и гранични прелаз Евзони за све вакцинисане грађане Србије. Србија и Грчка требало би следеће недеље да потпишу споразум о укидању наплате роминга. 

Пензионери могу од данас до краја маја да се јаве на оглас за рехабилитацију у бањама Србије који је расписао Републички фонд за пензијско-инвалидско осигурање. Како је саопштено из Фонда ПИО, ранг листа пензионера који испуњавају услове биће објављена шеснаестог радног дана од истека огласа.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи