Вучић: вакцинација питање опстанка и развоја земље

Председник Александар Вучић обишао је мобилни пункт за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца. Позвао је све грађане да се што пре вакцинишу, јер тако штите и себе и друге. Србија ће само тако моћи да се врати нормалном животу и да ради на подизању своје економије и привреде, поручио је Вучић. Председник је у друштву премијерке Ане Брнабић и министа здравља Златибора Лончара посетио и мобилни пункт за вакцинацију на стадиону локалног фудбалског клуба Врело код Уба. 

Пункт за вакцинацију у селу Јабучје, у општини Лајковац - где је само данас за вакцину против ковида 19 пријављено измедју 50 и 100 мештана, обишла је премијерка Брнабић. Захвалила је градјанима што су се одазвали позиву на имунизацију, истичући да је то једини начин да заједно победимо вирус и вратимо се нормалном животу.

Број новозаражених у Србији на дневном нивоу се већ четири дана уназад, стабилизовао на око 1300 оболелих. Од данас - угоститељски објекти -  и у затвореном раде до 22 сата, са 50 одсто капацитета и уз поштовање дистанце. Наши грађани који живе у иностранству  и који су вакцинисани -  могу да уђу у земљу без ограничења.  Из Кризног штаба упозоравају -  да је  вирус још у циркулацији  и да се ситуација може одредити  - као несигурна.  Напомињу -  да постоји опасност од повећања броја заражених у наредним данима -  и да ће средином наредне недеље -  бити нова седница Кризног штаба.

На  данашњи дан, 1999. године,  НАТО је  око 11 часова и 20 минута  засуо Ниш касетним бомбама. Гађана је  Шуматовачка улица, аутобуска станица и Тврђавска пијаца а у тим нападима погинуло је 16 Нишлија,  а  18  је повређено. Међу погинулима је била и 26-годишња жена у поодмаклој трудноћи.Оштећено је 120  стамбених објеката  и уништени су бројни аутомобили.Те 1999. године у ноћи између шестог и седмог маја -  на мети НАТО авиона, међу многим објектима -  била је и кинеска амбасада. Убијено је троје кинеских новинара, а рањено 20 људи.

Вечерас у Центру „Сава", почиње 49-ти Фест. Трајаће до 16-ог маја, у организацији Центра београдских фестивала. Главни, такмичарски програм чиниће 18 филмова из 12 земаља, од којих чак три домаћа остварења - Оаза, редитеља Ивана Икића, Жив човек Олега Новковића и Лихвар Немање Ћеранића.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

Продуцент Светлана Стевановић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи