Читај ми!

Вакцинација у тржним центрима

Мање је тестираних и мање новозаражених у земљи. Још се сагледава  епидемијска ситуација, али извесно је да је притисак на болнице мањи. На пунктовима широм Србије обавља се имунизација грађана, како оних  који су се пријавили преко портала е-управе тако и оних који на вакцинацију долазе без заказивања. У тржном центру Ушће, од четвртка  почиње са радом нови пункт за вакцинацију. У Београду је сваки трећи становник добио две дозе вакцине.  У Новом Саду од сутра у 10 часова  креће се са вакцинацијом у тржном центру Променада.

Док се више земаља Европе отвара после трећег закључавања, поједини  делови света трпе снажан удар трећег таласа короне. Светска здравствена  организација позива Групу 7 да финансира глобални опоравак од Ковида-19.  Индија поново бележи рекорде, а у Бразилу је због несташице вакцина на  неким местима обустављена ревакцинација.

Помоћник директора  Канцеларије за Косово и Метохију Игор Поповић  изјавио је да могућност тужбе за наводни геноцид, којом политичари у  Приштини поново прете Србији, постоји само у њиховим "главама" и да у  правном смислу таква опција не постоји чак ни у теорији. Поповић је  указао да је незабележено у историји међународног права да једна  територија, што Косово и Метохија дефакто јесте, тужи властиту државу.  Портпаролка владе привремених приштинских институција Розафа Кељменди  изјавила је раније да Приштина планира да покрене тужбу за геноцид  против Србије пред Међународним судом правде, али не ове, већ до краја  следеће године.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да ће  оптужница против припадника организоване криминалне групе Вељка  Беливука и Марка Миљковића бити подигнута у законском року. Он је  за  ТВ Пинк навео да има довољно доказа и да ће  и Србија и свет бити  згрожени суровошћу којом су припадници ове групе чинили кривична дела.  Вулин је рекао да је Србија расписала потерницу за Радојем Звицером,  који се налази у бекству, за кога, како је нагласио, Србија има  информације где је, али је још недоступан правосудним органима.

За  новчану помоћ у износу од 30 плус 30 евра до 10 часова пријавило се  више од 3 милиона грађана, саопштио је министар финансија Синиша Мали.  Позвао је грађане да се пријаве преко портала Управе за трезор, а од  сутра и телефонски, чији ће број бити накнадно објављен.

Манчестер сити и Пари Сен Жермен састаће се вечерас у реванш мечу  полуфинала Лиге шампиона. Енглески тим, има предност из првог сусрета од  2:1. Утакмица почиње у 21 час.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Тина Амић и Владимир Михајловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи