Читај ми!

Старост, усамљеност, пандемија...

Пандемија вируса Корона је уздрмала свет и поред озбиљних последица по физичко здравље утиче на психу и генерално на животе људи. Подаци указују да су током пандемије најугроженије старије особе, јер већ имају изражене здравствене проблеме, који представљају фактор ризика за потенцијалну борбу са болешћу и отежава њихов опоравак. У посебном су ризику старије особе које живе саме и немају подршку породице. На који начин хуманитарна организација Caritas помаже старијима, како штити њихова права и пружа им подршку, чућемо од Кристине Драгишић из Caritasa у Сремској Митровици.

Многи математику и уметност доживљавају као потпуне супротности, што се кроз историју човечанства показало као велика заблуда. На недавно одржаном онлајн панелу „Математика (која) ствара уметност" разговарало се о алгоритамској уметности, о вези између математике, информатике и ликовне културе и како ђацима олакшати учење. Цео пројекат реализовала је Иницијатива „Дигитана Србија" заједно са Фондацијом Петља и УНИЦЕФ-ом у Србији. Наш саговорник је доктор наука Иван Анић, један од аутора курса „Алгоритамска уметност".

У години у којој Олимпијски комитет Србије прославља 111. рођендан изложба „Пут правих вредности" нас упознаје са богатом спортском историјом наше земље и на интересантан и креативан начин шири Олимпијску идеју и њене универзалне вредности, које су, више него икад,неопходне за изградњу бољег и хуманијег друштва. У очекивању одложених Летњих Олимпијскох игара у Токију ова изложба може да се погледа до краја маја у галерији САНУ, али ће је ограничавање броја посетилаца због епидемије можда и продужити . Кроз изложбу вас звуком води Светлана Младеновић.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара