У болницама мањи број пријема него отпуста

У Србији је после неколико недеља у болницама мањи број пријема него отпуста. Ипак за победу над корона вирусом и даље су неопходне противепидемијске мере и вакцинација. Стручњаци апелују на поштовање мера и током предстојећих празничних дана и најављују ригорозне контроле. Наставља се и масовна имунизација. До краја дана требало да би да буде објављена листа градова у којима ће и током празника бити организована вакцинација.

У Универзитетском клиничком центру у Нишу преминула је 27-годишња породиља М.П. из Зајечара од последица корона вируса. Она је пре два дана на свет донела здраву девојчицу за коју је пи-си-ар тестом утврђено да није заражена ковидом.

Председник Србије Александар Вучић каже да је Београд отворен за дијалог са Приштином, а да је компромис једино решење. Истиче да пажљиво анализира нон-пејпер о решењу за КиМ, али да о детаљима не може да говори. Истакао је да га плаши да је његово објављивање смишљена стратегија неких који су по питању КиМ ближи ставовима Приштине, него Београда.

На питање до каквих се закључака стигло анализом нон-пејпера, и шта је за Србију прихватљиво, Вучић је рекао да су делови прихватљивији од Ахтисаријевог плана, али да то не значи да је решење добро.

Вучић је рекао да не може да потврди да је ауторка нон-пејпера извршна директорка Европске службе за спољне послове за Европу и Азију Ангелина Ајнхорст јер је, каже, уверен да то није она урадила.

Отворен је за саобраћај део обилазнице око Београда од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача и Петловог Брда у дужини од 7,7 километара. Председник Александар Вучић је најавио да ће цела обилазница до Бубањ Потока, где су у току радови, бити завршена за нешто више од годину дана. Председник је истакао да су велики грађевински подухвати у Србији могући захваљујући обезбеђеној стабилној економској ситуацији.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара