Индија у паклу короне, шта и кад је кренуло по злу?

У Индији, која данима обара дневне рекорде у броју новозаражених, недостају медицински кисеоник, болничке постеље и места за кремацију. Болнице су принуђене да враћају пацијенте, на сахрану се чека данима. Крематоријуми и ломаче за спаљивање тела горе даноноћно, а верски ритуали се прескачу. Зашто је Индија изгубила контролу над епидемијом и шта тамошње власти предузимају да зауздају катастрофу, за Магазин говори амбададор Србије у Њуделхију, Синиша Павић.

Поражавајуће вести из Индије подстакле су страховање да би тзв. индијски сој корона вируса брзо могао да се рашири глобално. Да ли је постојање индијског соја потврђено, имају ли грађани Србије разлога за додатну бригу и пружају ли постојеће вакцине довољну заштиту питамо др Предрага Павловића, епидемиолога из Крушевца.

Више од 18 хиљада деце која су у избегличким и мигрантским колонама стигла у Европу је нестало, показује најновије истраживање. Институције ЕУ чланица признају да су им изгубиле траг иако је Еуропол још 2016. године упозоравао на бројне опасности које вребају децу мигранте. Ко затвара очи и широм отвара врата климиналним мрежама да злоупотребљавају децу разговарамо са адвокатом Николом Ковачевићем, стручњаком за људска права.

Уредник Јелена Видић.
    

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара