Наставља се вакцинација без заказивања

 Боља је епидемијска ситуација у Србији, мање је новооболелих.  На пунктовима широм земље наставља се имунизација а без заказивања  грађани могу да се вакцинишу Фајзером, Спутњиком ВЕ и од данас  Синофармом. У Београду је до сада другу дозу примило 30 одсто пунолетног  становништва. На Београдском сајму грађани ће данас моћи да се вакцинишу  до 20 сати. У Хали 3 примаће се друга доза вакцине, а у хали 11 је  вакцинација без заказивања.

Председник Александар Вучић борави данас у посети Пуковцу и Гаџином  Хану, а у амбуланти у Пуковцу примио је другу дозу кинеске вакцине  Синофарм. Председник је позвао све грађане да се вакцинишу, јер тиме,  каже, спашавају не само своје, већ и животе својих најближих. Вучић је најавио да ће сутра бити постављен камен темељац за нову ковид болницу  у Новом Саду.

Србију, Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црну Гору и Северну  Македонију  ове године очекује повратак привредног раста, саопштила је  Светска банка. Како се наводи, регион западног Балкана би, према  очекивањима, требало да има привредни раст од 4,4 одсто у овој и 3,7  одсто у 2022. и 2023. години. Процена је да ће ове године у Србији  привредни раст бити 5 одсто.

Скупштина Србије је наставила рад, и посланици ће разматрати предлоге  закона о електронском фактурисању и регистру административних  поступака, као и измене и допуне Закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама и Закона о осигурању.

У првој утакмици првог полуфинала фудбалске Лиге шампиона, Реал ће  играти против Челсија. Меч у Мадриду, почиње у 21 час.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара