Читај ми!

Председник Вучић у Бриселу са званичницима ЕУ

Европска унија спремна је да подржи изградњу железничке пруге између Београда и Северне Македоније, објавила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, после састанка са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу. Она је на Твитеру навела да је са Вучићем разговарала о економском опоравку и приступном процесу Србије, дијалогу Београда и Приштине и борби против пандемије ковида-19. Председник Србије састао се и са европским комесаром за проширење, Оливером Вархељијем. Теме разговора биле су примена нове методологије приступања у циљу убразања евроинтеграција Србије и реализација инфраструктурних пројеката у Србији и региону. Европска комисија је спремна да помогне Србији, а власти у Београду да раде напорно на бржем кретању земље ка чланству у Унији, истакао је Вархељи. У току је радни ручак председника Вучића и шефа европске дипломатије Ђузепа Бореља после чега се очекују изјаве за медије.

Ноћас је преминуло деветогодишње дете из Врања, које је 8. априла примљено на Клинику за дечје интерне болести Универзитетског клиницког центра Ниш, због обостране упале плућа и потврђене инфекције вирусом корона. Дете је имало више озбиљних придружених болести које су угрожавале његово здравствено стање и пре инфекције ковидом-19, а које су додатно отежале саму заразу и допринеле коначном исходу, наведено је у саопштењу.

Нови контингент од пола милиона доза вакцина против вируса корона кинеског произвођача "Синофарм" стигао је данас у Србију. Авион са вакцинама су на аеродрому "Никола Тесла" дочекале премијерка Ана Брнабић и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Од сутра ће, осим вакцинама Фајзер и Спутњик В, без заказивања бити могућа и вакцинација кинеским цепивом, најавио је директор владине канцеларије за е-управу Михаило Јовановић.

Ноћас су додељене најпрестижније филмске награде - Оскар. Додела је протекла у знаку филма "Земља номада" награђеног за најбољи филм, најбољу режију (америчко-кинеска редитељка Клои Жао) и главну женску улогу (Френсис Макдорманд). Оскара за најбољег главног глумца добио је Ентони Хопкинс за улогу у филму „Отац". Најбољи страни филм је данско остварење " Још једна тура", режисера Томаса Винтерберга, који је РТС емитовао пре почетка доделе.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво