Ускоро Српски културни центар у Скопљу

Нове мутације корона вируса доносе нове опасности. Са појавом британског соја у Србији повећао се и број оболеле деце. Неизвесност која се није очекивала налаже већу дисциплину и поштовање мера међу најмлађима. Пад броја заражених у последње две недеље охрабрује, али нови тренд захтева и нови однос и већи опрез и деце и родитеља. О вирусу међу децом, заражавању и смањењу ризика, за Магазин говори педијатар КБЦ “Драгиша Мишовић”др Оливера Остојић.

У Скопљу је покренута иницијатива за отварање Српског културног центра. Идеју је дао Милутин Станчић, директор Управе за језике мањинских заједница у Скопљу. Њега питамо колико је близу реализација ове иницијативе и шта би постојање центра значило за културу, баштину и идентитет Срба у Македонији.

Од збуњеног, ћудљивог момка из Монтреала, жељног признања, до славног уметника, Ленард Коен је прешао дуг пут. Иза њега су бројне збирке песама, два романа, четрнаест студијских албума и стотине јавних наступа. О његовом стваралаштву и животу ових дана објављена је код нас књига "Твој сам човек-живот Ленарда Коена"  из пера Силви  Симонс. Са Драганом Ковачевић, књижевном критичарком и новинарком разговараћемо о књизи, животу и делу песника и музичара.

Аутор: Ана Томашевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Магазин на Првом Магазин на Првом

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]