Светски дан књиге

Поводом Светког дана књиге и ауторских права који се обележава на данашњи дан, у емисији ће бити речи о књигама, о издаваштву, и о томе како су се писци, читаоци, издавачи и књижари снашли у новим животним околностима које је донела пандемија. Саговорници су нам писци и издавачи Гојко Божовић и Дејан Алексић, и књижар Снежана Ранковић.

Пандемија вируса корона траје већ годину дана. Које књиге су објављиване и на који начин су промовисане у овом периоду, да ли су људи ишли у књижаре и како су долазили до књига, које књиге су се читале, и које књиге се могу препоручити за читање у оваквим ванредним животним околностима - неке су од тема о којима ћемо разговарати са нашим гостима. Чућемо и које књиге су нашим гостима биле значајне у протеклом периоду, шта њима значи дружење са књигом, и шта мисле о томе да ли су ауторска права писаца и преводилаца данас заштићена на задовољавајући начин.

Гојко Божовић је песник, књижевни критичар и есејиста. Објавио је више књига поезије, есеја и огледа, и приредио неколико антологија. Оснивач је и главни уредник издавачке куће Архипелаг. Дејан Алексић је писац, аутор више књига за децу и одрасле, и уредник издаваче куће Повеља која објављује песничке књиге и књиге које се тичу поезије. Снежана Ранковић, по образовању филозоф, оснивач је књижаре Златно руно која се налази у Светогорској улици у Београду.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић


Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се