Читај ми!

Солидарна кухиња - помоћ а не милостиња у борби против глади!

Норвешка спада у ред европских земаља с најригорознијим мерама у борби против ширења короне, за разлику од већине скандинавских суседа који постепено попуштају епидемиолошке мере. У тамошњој јавности посебну буру изазвао је апел водећих интелектуалаца који су дигли глас против мере принудног карантина у одређеним хотелима које потписници упоређују са затворима. О епидемијској ситуацији у Норвешкој разговарамо са Сањом Алексић Флотен која се јавља из Осла.

Акција "Солидарна кухиња" постала је светла тачка у животима многих бескућника и социјално угрожених породица које немају средстава ни за најосновније животне намирнице. Главни мото људи који су укључени у њен рад је солидарност, а не милостиња. Колико смо спремни да помогнемо и да ли је пандемија у нама пробудила жељу да боље видимо свет око себе, разговарамо са Емом Степановић из Солидарне кухиње.

Чешка оптужује Москву за умешаност у експлозију у магацину оружја која се десила пре седам година, драматично је објављено за викенд. После раста тензија у Украјини због, тврди Кијев, нагомилавања руских трупа у близини њене границе и нових америчких и европских санкција Москви, била је то још једна варница у односима Русије са ЕУ и САД. Шта је узрок варничења? Шта се реално може очекивати од наговештеног сусрета Путина и Бајдена, на неутралној територији, у најбољој традицији хладног рата? Геополитичку прекомпозицију коментарише дипломата у пензији, Срећко Ђукић.

Са вама, Јелена Видић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи