Читај ми!

Електрична енергија са крова

Многе недоумице и противречне информације у вези са вакцином Астра-Зенека узнемириле су јавност, па нису ретки случајеви да људи одбијају да је приме. Наш научник из Института за хемију, технологију и металургију, Бојан Бонџић, предочио је јавности низ научних података који руше предрасуде о том цепиву.

Да ли је заблуда или истина најновија препорука да, због потребе активирања што веће количине витамина Д, не треба да носимо наочаре за сунце? Одговор тражимо од офталмолога, др Невене Бјеловић.

Дигитално насиље и осветничка порнографија код младих су у забрињавајућем порасту. На то смо обратили пажњу, када је почетком марта обелодањено да на апликацији Телеграм постоји чак 36 хиљада мушкараца са наших простора који размењују и објављују различите приватне садржаје. О значају превентиве и едукацији младих девојака и жена разговараћемо са Тањом Игњатовић из Аутономног женског центра који води кампању МОГУ ДА НЕЋУ.

Иако смо на измаку грејне сезоне, не смемо заборавити на проблем загађења ваздуха, јер он неће нестати. Зато се свакодневно мора подизати свест о нужности прозводње енергије из обновљивих извора. Допринос томе дају конкретни примери, попут чачанског Научно-технолошког парка. На кров зграде поставили су соларну електрану која производи електричну енергију. Више информација о овом пројекту сазнаћемо од директора Мирка Пешића.

Уредник и водитељ: Оливера Стајић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи