Зашто расту цене некретнина?

И овога јутра припремили смо много занимљивих тема за наше слушаоце. Велики проценат оних који су се опоравили од ковида, месецима по оздрављењу су имали симптоме који им отежавају да нормално функционишу. Који симптоми показују да је неопходно постковид лечење? Да ли се препоручује физичка активност 2-3 недеље по оздрављењу. На та питања одговара пулмолог Татјана Радосављевић.

После годину и висе дана, колико траје пандемија, некако смо се навикли да носимо маске. Не сви, али вецина јесте. Али оно сто јос нисмо научили јесте да не знамо где да бацимо искоришће маску. Употребљене маске могу да се виде најчешће у двориштима болница и домова здравља, на аутобуским стајалистима, на обалама реке, па цак и у самим рекама И морима. Сваког минута у свету се искористи и баци три милиона заштитних маски, а многе завршавају у природи и представљају праву еколошку бомбу.

Када говоримо о Србији, чешће се може чути да људи одлазе из земље у иностранство, али у последње време, није редак случај, да се и враћају у домовину. Како би се што лакше снашли, тачније што лакше дошли до новог посла или наставили пословање, помоћ могу да потраже од стручњака окупљених у пројекту Тачка повратка.

Лозница, Крупањ и Црна Трава шампиони су предузетништва за прошлу годину као најуспешнији промотери покретања нових бизниса и коришћења националних и локалних подстицајних мера. Спрам своје величине, забележили су највећи број новооснованих предузетничких радњи и предузећа, као и корисника мере пореског ослобођења почетника у пословању познате под слоганом "Стартуј легално".

Готово сваког месеца читамо да су некретнине у Србији све скупље и скупље. Најскупљи квадратни метар прошле године плаћен је скоро 10 хиљада евра у Београду на води, када је реч о старој градњи цене иду и до 4,5 хиљаде евра. Тако се по ценама некретнина, Београд нашао на четвртом месту међу најскупљим градовима у Европи. Са друге стране, цене некретнина у Европи мирују или су у паду. О томе овога јутра разговарам са Гораном Родићем из Грађевинске коморе.

У последњем сату Јутарњег програма Ухвати дан водимо вас на изложбу старих радио и ТВ апарата, као и на изложбу посвећену 60. годишњици од Гагариновог првог лета у свемир.

Са вама је Николина Миљковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара