Триста дана карантина запослених у новопазарском Центру за социјални рад

Нови Пазар је од почетка пандемије претрпео тешке последице од корона вируса. Прошлог лета живот је због заразе изгубило више десетина људи, а битка против Ковида 19 и даље траје. У тој бици највећи терет су поднели здравствени радници, али су се херојски борили и у Центру за социјални рад и Домском одељењу за смештај старијих лица у оквиру тог центра. Запослени у овој установи су прошле године провели више од 300 дана у превентивном карантину да би сачували животе старијим суграђанима. Та жртва је била велика, али захваљујући њој нико од корисника није инфициран корона вирусом.

О збрињавању старијих Новопазараца у доба короне, о вакцинацији, епидемијској ситуацији и о међугенерацијској сарадњи у граду са најмлађом популацијом у Европи, телефоном разговарамо са директором Центра за цоцијални рад у Новом Пазару Аднаном Диздаревићем и руководиоцем Домског одељења за смештај старијих лица у овом центру Енвером Дацом.

Уредник  и водитељ  Марина Стојадиновић.

Радио Београд Један, 17:05.


У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи