Конкурс за најлепше ускршње јаје

Удружење „Српско омладинско пријатељство“ из Ротердама (Стицхтинг СОП Роттердам) објавило је конкурс за најлепше ускршње јаје. Да би насликано јаје било проглашено за „најлепше“ на њему ће, између осталог, морати да буде исписано једно ћирилично слово или ћирилицом написан стих неке српске песме. О осталим условима конкурса обавестиће нас чланица Удружења, Стана Полачек.

Српска заједница у Русији све је бројнија. Од директора Управе за дијаспору и Србе у региону, Арноа Гујона, стигло је обећање да ће од септембра, после две деценије, поново почети да раде српске допунске школе у Москви, Санкт Петербургу и Сочију. Сећање на рад српских школа са нама ће поделити професор Димитрије Михајловић, наш сарадник из Москве, некада и сам полазник српске школе у том граду.

Ускршња недеља на западу Европе протиче у знаку борбе с короном. Наташа Јокић, наш дописник из Стразбура, пренеће нам како изгледа живот у већим француским градовима ових дана.

У музичком делу емисије, дружићемо се са Маринком Роквићем и Аном Бекутом.

Музичка уредница: Снежана Станојевић.

Уредница емисије: Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи