Криза Кривокапићеве владе

У пандемији Ковида 19, неки људи су изгубили своје ближње, неки - посао и сигурност. Научни радови показују да су психички погођене све категорије становништва – од тинејџера до најстаријих. Са ковидом 19 дошли су страх, туга и неизвесност, па и кривица што се осећамо лоше. Зато у Магазину о превазилажењу таквих стања разговарамо са директорком Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ Иваном Сташевић Карличић

Срби у Црној Гори ове недеље поново су изашли на улице. У многим градовима протестовало се против намере премијера Кривокапића да смени министра правде Владимира Лепосавића. Министар се, према мишљењу премијера огрешио о усвојени европски наратив о Сребрници и Хашком трибуналу, тврдећи да је тај суд "изгубио легитимитет".

Премијеров предлог за опозив министра Лепосавића тренутно је у скупштини, а политичка криза прелила се у јавност и на улице, где се издваја парола 'издаја'. У компликованом распореду политичких снага, за смену министра Крвокапићу је потребна подрска опозиционог ДПС-а. То би, међутим, могло да произведе кризу владе и чак угрози њен опстанак.

Како је нова власт после само неколико месеци дошла у ову ситуацију, где се крију узроци кризе и какви су могући исходи питамо професора Душана Крцуновића и политичког аналитичара Луку Радоњића.

На данашњи дан пре два века рођен је Шарл Бодлер, утемељивач модернизма, уклети песник „Цвећа зла", поета чаме и сплина. О његовом песништву и поетици, као и о утицају који траје и данас говори књижевна критичарка Драгана Ковачевић

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи