Електронска трговина преузима примат над традиционалним начином куповине

До сада је у нашој земљи комплетно имунизовано нешто више од 1120000 грађана, недовољно за постизање циља-колективног имунитета, због чега се широм земље отварају пунктови за вакцинацију оних који се нису регистровали преко е-управе или телефоном. 

Убрзава се вакцинација и у ЕУ, иако бројеви и даље озбиљно заостају за првобитно планираним. После суморних и забрињавајућих, из Португала и Грчке најзад стижу боље вести. Да ли су две медитеранске и доминантно туристичке земље ставиле епидемју под контролу и створиле услове да овог лета поново дочекују госте из иностранства рећи ће нам наши саговорници из Атине и Лисабона.

Услови живота и пословања у време пандемије многима су донели бројне проблеме и губитке али је зато електронска трговина доживела невероватану експанзију. Највећи раст онлине продаје бележили су храна, одећа и технички уређаји. Најактивнији онлине купци су стари између 45 и 59 година. Процењује се да ће ове године приход од електонске трговине премашити 400 милиона евра али и да ће се до 2024. године 85 одсто светске трговине обављати онлине. Како додатно унапредити електронско пословање не само у сфери трговине чућете од Немање Чедомировића из еЦоммерце Асоцијације Србије.

Глобалне промене у понашању пословног света и потрошача поред осталог довеле су до појачаног интересовања за студије психологије. На универзитетима у САД оне су четврто најтраженије усмерење, испред биологије, медицине или инжењерских студија. Посебно интересовање изазивају комбиноване студије психологије и економије. Пратећи овај тренд београдски ФЕФА факултет оснива нови смер на основним студијама економије - Психологија и бизнис. Зашто је за будуће економисте важно познавање психологије питамо иницијатoра и руководиоца новог студијског програма Луку Бабића.

Аутор Јелена Видић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара