Преминуо Предраг Живковић Тозовац

У Београду је од последица корона вируса у 86. години преминуо певач Предраг Живковић Тозовац. Био је и композитор, текстописац и хармоникаш. Његова велика популарност почела је 1971. године, када је победио на Песми лета композицијом "Мирјана". Певао је и у дуету са: Предрагом Гојковићем Цунетом, Мирославом Илићем, Лепом Лукић, Миром Васиљевић и другим. На концерту одржаном поводом шездесет година Радио телевизије Србије, 2018-те, уручен му је Златни микрофон Радио Београда. Време и место сахране Предрага Живковића Тозовца биће накнадно саопштени.

У Србији се наставља борба против корона вируса. Претходних дана забележен је пад броја заражених, али је било и мање тестираних узорака. У Београду, али и другим градовима, види се ефекат имунизације, која се наставља широм земље. У 50 градова отварају се пунктови на којима ће грађани моћи да се вакцинишу без претходне пријаве. Очекује се да стигне и више од 106 хиљада Фајзерових вакцина. Јуче је у нашу земљу допремљено пола милиона доза кинеске вакцине Синофарм.

Председник Александар Вучић вакцинисао се против корона вируса у селу Рудна Глава код Мајданпека. Он је у Дому здравља „др Верољуб Цакић" примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм. У разговору са медицинским особљем Вучић се информисао о процесу вакцинације у Рудној Глави. Докторка је, после давања вакцине, председнику поручила: „Видимо се за три недеље, за другу дозу".

 

Обележава се Дан сећања на почетак Другог светског рата у Југославији- 6. април 1941. године. На данашњи дан пре 80 година, нацистички авиони бомбардовали су Београд и друге српске градове. У 4 налета 484 немачка бомбардера засула су престоницу Краљевине Југославије са 440 тона бомби. Операција уништења Београда носила је назив "Страшни суд". Страдало је између 2 и 4 хиљаде цивила. На хиљаде породица остало је без крова над главом, гађане су болнице, железничка станица, црква и други објекти, од којих је велики број сравњен са земљом. Уништена је тада и зграда Народне библиотеке на Косанчићевом венцу и у њој 350 хиљада књига, рукописа и повеља од 12. до 17. века, личне библиотеке великана наше културе, драгоцена документа.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи