Читај ми!

Искоришћене лименке греју ваздух и чувају природу

Вакцинација је,несумњиво, једини спас од епидемије коронавируса, али ефекти масовне имунизације се још не запажају. Нестрпљиви су и они који су вакцинисани јер немају поуздано сазнање о томе колико су заштићени,  зато што лабораторијске анализе често дају неочекиван налаз. Ускоро ће се на нашем тржишту појавити тест који би требало да развеје многе сумње о томе како се прати резултат и колика је ефикасност цепива. У нишкој фирми “Неомедика” управо је почела производња нулте серије, а саговорник ће нам бити   руководилац квалитета у компанији,  Милица Тодоровска Рашић.

Из Ниша још једна тема-ученици тамошње гимназије "Бора Станковић", направили су од искоришћених лименки соларни панел који служи за загревање ваздуха. Тај производ би истовремено требало да омогући уштеду енергије и смањи загадјење ваздуха. Више о идеји, како се дошло до реализације и плановима сазнаћемо од Јане Симић из ученичке фирме ЕКОЛИМ.

Недавни случај дадиље која је четрворомесечној беби дала велику количину бенседина навео је многе да се озбиљно замисле над тим коме поверавају децу на чување. Ко регулише рад беби сервиса, ко су особе које су посредством њих ангажоване, колико су обучене, који су ризици...само су нека од питања о којима ћемо разговарати са психологом Јасмином Михњак са портала БЕБАЦ.

Италија обележава 700 година од смрти  Дантеа Алегијерија аутора "Божанствене Комедије", која се сматра најважнијим делом написаним на италијанском језику и ремек делом светске књижевности. Често се запитамо колико нам је Данте данас важан и у којој мери је његово дело
превазишло време? И то ће бити једна од тема Магазина.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи