Читај ми!

Пречишћавање отпадних вода

Главни извори загађења река и осталих водних ресурса у Србији су индустријска постројења, комуналне отпадне воде из насеља и пољопривреда - кроз употребу вештачких ђубрива и осталих хемијских једињења. Стручњаци упозоравају да се само 14,2 одсто воде у земљи пречишћава. Надлежни најављују да је 28 општина у Србији спремно за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и да је држава за те намене обезбедила новац.

Зашто велики број градова у Србији нема изграђене системе за пречишћавање отпадних вода, како дугорочно решити овај системски проблем, какав је квалитет површинских и подземних водних ресурса, како се односимо према води ?- питамо госте емисије: др Милорада Мијатовића, координатора Фокус групе за развој механизма контроле процеса имплементације циљева одрживог развоја у Србији и биолога Наду Лазић, посебног саветника за одрживи развој у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара