Читај ми!

Пријави депонију

Више стотина бродова је заглављено испред Суецког канала – јер се гигантски брод – дуг 400 и широк 59 метара са товаром тешким 200 хиљада тона делимично насукао и потпуно блокирао овај, вероватно најважнији светски транзитни коридор. Ослобађање брода који је заглављен на месту где је Суецки канал широк само 300 метара, траје од прошлог уторка – јуче је јављено да је брод померен, али канал још није ослободјен. Какве су процене – колико ће читава ова ситуација трајати и коштати, и како ће се то одразити на нас – крајње кориснике робе која се превози бродовима, питали смо Небојшу Ђекића, директора продаје компаније Царго-партнер Србија. 

У оквиру пројекта „Проширење мреже прикупљања отпада на територији града Смедерева", удружење грађана „Проток 21", осмислило је мобилну апликацију за мапирање дивљих депонија. Интересовање за апликацију „Пријави депонију" проширило се на целу Србију. Становници Смедерева и околине за савезника у борби против проблема дивљих депонија однедавно имају и технологију. Мобилна апликација требало би да омогући активније учешће свих грађана Смедерева у управљању отпадом. О том пројекту овога јутра разговарамо са др Браниславом Тодоровићем из Удружења „Проток 21".

У нашем јутарњем програму најавићемо и нови онлајн-диван „Београд за почетнике" у епизоди „У кабинету чуда професора Костића" који се емитује вечерас из Легата др Александра Костића, о коме се стара Центар за културу општине Гроцка, а данашњу епизоду посвећује једном од најсвестранијих научника наше историје, откривајући судбину заборављеног српског генија, утемељивача медицинских наука у Србији и носиоца Легије части. За наш програм говориће Зорица Атић, директор Центра за културу Гроцка.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи