Читај ми!

Како до омиљених  летовалишта у Грчкој?

Грчки министар турузма донео је јуче у Београд дуго очекивану добру вест - грађани Србије ће ове године моћи на летовање у Грчку уз потврду да су вакцинисани, негативан Пи-Си-Ар тест или брзи антигенски тест. Летња сезона званично почиње 14-тог маја, али би границе за наше туристе могле да буду отворене већ средином априла, потврдио је министар Харис Теохарис у интервјуу за наш програм. О предстојећој сезони, здравственој заштити туриста, гаранцијама за оправдано неискоришћене аранжмане и плану за опоравак туризма, са министром Теохарисом разговарао је Никола Денчић.

Шпанија је још једна земља која настоји да што пре нормалузује живот и створи услове за обнову туризма, своје водеће привредне гране. У суботу увече у Барселони је одржан концерт којем је присуствовало 5000 посетилаца који су тестирани истог дана. Маске су биле обавезне али не и држање физичког одстојања. Концерт је одржан у склопу истраживачког пројекта који испитује могућност организовања здравствено безбедних великих догађаја, уз брзо тестирање посетилаца. О реакцијама на концерт, атмосфери у Шпанији и очекивањима од летње сезоне, за Магазин говори наш свестрани уметник Алекса Јелић који живи у Барселони.

Представљамо програм "Рајс", који је подржао младе људе са Западног Балкана окупљене око конкретних идеја за развој социјалног предузетништва. Са којим идејама су конкурисали, како је програм изгледао и шта их очекује на будућем предузетничком путу говори Јелена Јанакиевска, програмска асистенткиња у "Смарт колективу", једној од организација која је покренула пројекат Рајс. 

Уредник Јелена Видић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи