Мере дају резултате, неће бити њиховог ублажавања

Епидемијска ситуација у Србији и даље је нестабилна. Расте број новозаражених и хоспитализованих особа, као и број пацијената који се налазе у критичном стању.

На данашњој седници Кризног штаба анализирана је тренутна епидемиолошка ситуација у Србији и констатовано је да актуелне мере дају резултате, али да неће бити њиховог ублажавања. Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић је рекао да и даље постоји велики број новозаражених грађана. Зато је одлучено и да грађани Србије који живе у иностранству, могу да уђу у земљу уколико су комплетно вакцинисани цепивима одобреним у Србији. У супротном, обавезан је негативан Пи-Си-Ар тест, или двонедељни карантин, рекао је Гојковић. Препоручено је и да ученици који похађају онлајн наставу могу да иду у школу само на оцењивање.

У Србији се низом манифестација, полагањем цвећа и венаца и одавањем поште настрадалима, обележава 22. годишњица почетка ваздушних напада НАТО снага на територију тадашње СР Југославије. У кампањи су учествовале снаге 19 земаља Запада, а акције из ваздуха, које су трајале 78 дана, изведене су без одобрења Савета безбедности УН. Током 11 недеља агресије, настрадао је 1.031 припадник војске и полиције и око 2.500 цивила, од којих 89-оро деце, а теже и лакше је рањено око 6.000 цивила и 5.173 војника и полицајаца. Централна државна манифестација обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији, биће одржана вечерас у Комбанк дворани. Присуствоваће и председник Александар Вучић. Пренос је од 20 часова и на таласима Првог програма Радио Београда.

Легендарни глумац Властимир Велисављевић преминуо је у 95. години од последица коронавируса, након што је примљен у болницу 18. марта. Био је најстарији активни глумац у Србији, а остаће упамћен по вишедеценијској каријери и неким од најупечатљивијих позоришних, филмских и телевизијских улога. Властимир Велисављевић је рођен 28. јула 1926. у Београду. Глумом је почео да се бави 1938. у позоришту „Рода", које је водила Нушићева ћерка Гита Предић. Остварио је чак 350 улога у позоришту, филму и телевизији. Био је доживотни почасни члан Југословенског драмског позоришта у Београду.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара