Читај ми!

Вучић: 75 одсто оболелих од Ковида 19 заражено британским сојем вируса 

Вирус корона не посустаје упркос строжим мерама, а Кризни штаб ће сутра поново заседати. Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији др Маријан Ивануша упозорио је да је ситуација са вирусом корона - озбиљна и да је Србија је на 5. месту у Европи по броју новооболелих на 100.000 становника. 

На пунктовима широм земље наставља се масовна имунизација. До сада је дато скоро 2.179.000 доза вакцина, док је другу дозу примило 865.018 грађана. Вакцинација Астра Зенеком без позива наставља се на београдском Сајму. За студенте је организована вакцинација у студентским домовима. У Србију из Русије вечерас стиже нови контингент од 100 хиљада вакцина "Спутњик В".  Милион доза кинеске вакцине ,,Синофарм"стиже измедју 5. и 10. априла.

Председник Александар Вучић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице од Иверка до Лајковца, која ће Ваљево повезати са аутопутем Милош Велики. Пут гради кинеска компанија "Чајна Шандонг". Радови би требало да буду окончани до краја 2022-ге године. Укупна дужина те деонице је 18,3 километра, а радови су вредни 158 милиона евра. Вучић је истакао да је та брза саобраћајница од животног значаја за опстанак, развој и будућност ваљевског краја. Председник је рекао и да следеће године почиње градња аутопута од Београда до Зрењанина. 


Скупштина Србије на новој седници редовног заседања разматра Предлог закона о потврђивању уговора о зајму за пројекат изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима између Србије и Европске банке за обнову и развој. Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић је, образлажући уговор, истакла да је широкопојасни интернет будућност Србије и њених руралних делова. Посланици ће размотрити и законски предлог, који се односи на заједничко европско ваздухопловно подручје.

Вечерас почиње 18-ти Београдски фестивал игре. На отварању, на великој сцени Београдског драмског позоришта, биће изведен плесни комад "Нормално", швајцарске трупе "Алиас" из Женеве. Почетак је у 19 часова и 30 минута. Исти комад биће изведен и сутра.

Обележава се Светски дан метеорологије. На данашњи дан, 1950-те године основана је Светска метеоролошка организација. Метеорологија је наука која проучава атмосферу и процесе који се у њој дешавају. Многи је називају и науком о времену. Без података које је прикупља Светска метеоролошка организација, било би немогуће добити прецизне дневне временске прогнозе.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић.

Продуцент: Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се