Читај ми!

Сутра или прекосутра о мерама за наредну седмицу

Ово је трећи викенд заредом како се примењују строже мере на рад угоститељских објеката, који су затворени од среде, као и непрехрамбене продавнице, салони, теретане, кладионице, дечје играонице. Одлука да ли ће тако остати и наредне седмице биће донета сутра или у понедељак. Расправљаће се и о мерама на граници током католичког Ускрса, када се очекује долазак великог броја грађана Србије из иностранства. Основци од првог до четвртог разреда наредне недеље похађаће наставу у школама.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће држава свим незапосленим грађанима у јуну исплатити једнократну помоћ од 60 евра у оквиру трећег пакета помоћи привреди и грађанима у укупном износу од око две милијарде евра. Помоћ се, како је рекао, односи на све незапослене, који су пријављени у Националној служби за запошљавање. Мали је за Телевизију Прва навео да ће уз помоћ од по 30 евра у мају и новембру сви незапослени грађани у овој години од државе добити укупно 120 евра.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је с представницима групе за кинематографију Привредне коморе Србије о последицама и ефектима пандемије на пословање дистрибутера и приказивача. Премијерка је рекла да ће се разговори наставити како би се пронашли одговарајући начини подршке.

О модалитетима помоћи државе разговарано је и са представницима удружења фризера. Имајући у виду природу њиховог посла и близак физички контакт, наглашено је да је несумњиво да је та грана једна од најпогођенијих глобалном пандемијом корона вируса. Закључено је да је здравље грађана и поштовање епидемијских мера апсолутни приоритет, али ће са друге стране и кроз нове предлоге економске помоћи привреди, фризери бити подржани како би опстали и што лакше и брже повратили своје пословање у нормалне токове.

Земљотрес магнитуде 7,2 степена погодио је север Јапана, а издато је упозорење на цунами. Потрес је погодио префектуру Мијаги, која је 2011-те године претрпела велика разарања услед цунамија који је уследио после јаког земљотреса. Заустављен је рад нуклеарне електране Онагава, а контролише се и нуклеарна електрана Фукушима која је страдала у земљотресу 2011-те године. Земљотрес се осетио и у 400 километара удаљеном Токију.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи