Читај ми!

Нове епидемијске мере у Србији

Влада Србије усвојиће данас нове мере које су договорене током консултација са медицинским делом Кризног штаба за борбу против вируса корона, сазнаје РТС у Влади Србије. Нове седнице Кризног штаба, која је била најављена за данас, неће бити. Лекари траже затварање на две недеље уз образложење да то једино може да доведе до значајнијег смањење новозаражених. Мера која је данас свакако ступила на снагу јесте прелазак основаца, од петог до осмог разреда, на онлајн наставу.

На годишњицу увођења ванредног стања, расте број хоспитализованих у читавој земљи. Повећава се и број вакцинисаних људи. Ипак, министарка Марија Обрадовић каже да је број од 1.365.000 грађана до сада пријављених за вакцину,  недовољан за побољшање епидемијске ситуације. Нови подаци о броју заражених, биће објављени око 15 часова.

У Румунији почиње трећа фаза масовне имунизације која ће обухватити шире слојеве популације. Италија је у наредне 2 недеље под кључем. На удару је, осим здравља, и економија. У Европској унији је без посла остало 6 милиона људи због короне, показали су резултати студија Европске фондације у Даблину.

Удружење педијатара Србије упозорило је на могућност појаве епидемије морбила, односно малих богиња. Расположиви подаци показују да је стопа обавезне вакцинације против морбила у Србији опала за  25-30 одсто, а сматра се да је тај проценат и већи. Удружење педијатара апелује на родитеље да не оклевају са обавезном имунизацијом деце од малих богиња.

У Никшићу, другом по величини граду у Црној Гори, одржани су локални избори. Мило Ђукановић остао је без власти после 28 година, иако је коалиција око Демократске партије социјалиста освојила највише гласова. Припало им је 18 одборничких места, од 41-ог колико их има у градском парламенту. Већину, међутим, са 21-им одборничким местом имају две
опозиционе листе. За будућност Никшића, која је обезбедила 11 одборника, и Мир је наша нација са 10 одборничких места.

Културна манифестација „Пролећни Бранкови дани" посвећена песнику Бранку Радичевићу почиње данас и трајаће до 28. марта у Сремским Карловцима и Новом Саду. Догађај је увертира за јубиларно 50-то Бранково коло, које ће бити реализовано у септембру. Тако ће бити обележен 197-ми рођендан великог песника.

Данас су на програму преостале 4 утакмице 27-ог кола фудбалске Суперлиге Србије. Од 14 часова, екипа Те-Ес-Це-а игра са Мачвом, а Војводина  у Сурдулици против Радничког. Два сата касније, Вождовац се састаје са Црвеном Звездом. Од 18 и 10, ривал Партизану у Београду биће
Златибор.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Владимир Михајловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи