Читај ми!

Брнабић: Мораћемо да пооштримо мере

Данас се у 7 градова у Србији - Суботици, Чачку, Краљеву, Новом Саду, Новом Пазару, Нишу и Лесковцу, наставља имунизација - без пријављивања, за све старије од 60 година. Премијерка Ана Брнабић обишла је новоотворени пункт за вакцинацију у селу Јунковац, у општини Лазаревац. Каже да вакцинација представља највећи степен личне одговорности. Очекује да ће се у наредним данима, стабилизовати бројеви заражених. Најавила је да ће у току дана имати састанак са медицинским делом Кризног штаба, нагласивши да ће мере морати да буду пооштрене.

До сутра ујутру у 6 сати на снази су противепидемијске мере према којима раде само прехрамбене продавнице, апотеке и бензинске пумпе за точење горива. Од сутра ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн наставу. Епидемилози понављају да је потребно минимум 10 дана оваквих мера, да би се зауставио раст броја оболелих.

Председник Србије Александар Вучић дводневну посету Краљевини Бахреин завршио је обиласком Националног музеја те земље. Вучић је имао прилику да се упозна са културним наслеђем Бахреина, традиционалним занатима и рукотворинама, производима од бисера, периодом Тилос и почетком Ислама. Посету тој Краљевини, као и Емиратима, оценио је веома успешном и очекује даљи развој сарадње.

У Никшићу, другом по величини граду у Црној Гори, одржавају се локални избори - у седам сати отворено је 138 бирачких места, право гласа имају 58.833 бирача, који ће одлучивати о избору 41 посланика локалног парламента са шест листа. Локални избори у Никшићу сматрају се пресудним за опстанак Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића на црногорској политичкој сцени - али и првим тестом за владајућу већину која је на прошлогодишњим парламентарним изборима, после 30 година, сменила ДПС са власти.


Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи