Читај ми!

Забавник

По њему се зове неколико улица и школа у Србији и једна београдска болница. Био је лекар, француско-прашки студент, комуниста и добар човек који је сиромашне бесплатно лечио. Нарочито децу. Као име и презиме установе део је историјског памћења, али оно кад хоће, памти само најосновније. Више од тога, данас у Забавнику. Ко је био Драгиша Мишовић?

Зову их Тhe Monkees и мирне душе може се рећи да су то најомиљенији мајмуни откако је Кинг Конг освојио срца америчке нације, писало је у фебруарском броју Џубокса из 1967. године.

Група Манкис је и данас активна, додуше не у истом саставу као ‘60. и иза себе има хитове који су обележили бар две деценије прошлог века. А кад су почињали, појавили су се као весела, шарена група на програму америчке мреже НБЦ, једног понедељка увече, и тако сваког месеца пуне две године. Заправо и окупљени су експресно, за потребе тог шоу програма.

Ове године нам је диван дан сваки дан, Забавник слави четрдесети рођендан! А знате како је на рођенданима, пребирају се сећања из минулих година, препричавају се анегдоте, призивају се драга лица и, у нашем случају нарочито - имена и гласови које одавно у Забавнику нисмо чули, а некад су ту били стално.

Аутор:Мирјана Блажић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво