Читај ми!

Још један закључани викенд

Епидемијска ситуација у Србији изузетно је тешка, па су зато овог викенда на снази су строже мере заштите од ковида-19 које се примењују до понедељка у 6 ујутру. Затворено је све, изузев продавница прехрамбене робе, апотека и бензинских пумпи.

Другу дозу вакцине против корона вируса примило је више од 700 хиљада људи. У Суботици, Чачку, Краљеву, Новом Пазару, Лесковцу, Нишу и Новом Саду данас и сутра, грађани старији од 60 година моћи ће да приме прву дозу вакцине, без претходне пријаве.

Председник Александар Вучић састао се у Бахреину са краљем те земље Хамадом бин Исом ал Калифом. После разговора, рекао је да је Бахреин важна арапска земља и како се нада да ће две државе успети да створе добре и пријатељске односе. Краљ Бахреина је, каже, потврдио посету Србији по завршетку пандемије ковида-19. После подне, председник Вучић састаће са представницима Одбора за привредни развој Бахреина и Државним инвестиционим фондом.

Шеф дипломатије Никола Селаковић потврдио је, у разговору са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком, чврсто опредељење Србије за даљи развој политичких односа са Русијом, на темељима пријатељства и блискости два народа, стратешког партнерства и спремности за продубљивање сарадње. Селаковић је захвалио Русији на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Увођење такозваних "ковид-пасоша" за слободно кретање унутар Европске уније, које ће бити предложено 17-ог марта, важиће само за вакцинисање цепивима које је одобрила Европска агенција за лекове. Наведени разлог је тај што неодобрене вакцине неће бити обухваћене клаузулом о одговорности Уније и контролом квалитета. Председник Александар Вучић изјавио је како је тај предлог у супротности са најважнијим европским вредностима.

Емисија „Време спорта и разоноде" прославља 61-ви рођендан, што је чини једном од најстаријих и у европским и светским оквирима. Први пут је емитована на данашњи дан 1960-те године. По завршетку Новости дана, у данашњем рођенданском издању чућете интересантне саговорнике, занимљиве приче, као и информације о дешавањима из свих области света који нас окружује.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи